WE NOW OFFER FREE WORLDWIDE RETURNS! Click here for more information more info

Fair tickets

Buy tickets Ticket options
America
 
Affordable Art Fair
Amsterdam - 19 September 2020

Ontmoet Kunstenares: Corine Van Voorbergen

 

Profile of Corine Van VoorbergenWij zijn verheugd dat we dit jaar voor de campagne van de Affordable Art Fair Dutch Edition (28 oktober – 1 november, de Kromhouthal) het werk van de Nederlandse kunstenares, Corine van Voorbergen onder de aandacht mogen brengen.

Het team van AAF was gebiologeerd door de kosmische aantrekkingskracht van ‘Flitspopper 3’ en wij zijn heel enthousiast om dit werk door heel Nederland te zien tijdens de advertentiecampagne van de beurs.

We spraken met Corine om meer te weten te komen over de kunstenares en haar prachtige kunstwerken.

 

ONTMOET DE KUNSTENARES: CORINE VAN VOORBERGEN

 

Hi Corine, kan je ons iets vertellen over je opleiding en hoe je carrière als kunstenares begon?

Als kind ben ik vaak verhuisd en heb ik op veel verschillende scholen gezeten. Overal waar ik kwam kregen mijn ouders te horen dat ik heel creatief was en dat ik daar hoe dan ook iets mee moest gaan doen. Op de IVKO (kunstvakschool) in Amsterdam heb ik mij op artistiek vlak ontwikkeld.

INa deze opleiding wist ik nog niet precies wat ik wilde doen en ben ik een compleet andere richting opgegaan, namelijk de hotelschool. Vervolgens ben ik vanuit de horeca bij een meubelmakerij terecht gekomen. Door alle mooie materialen en projecten die ik daar zag werd mijn creatieve geest weer aangewakkerd en ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen.

 

Flitspopper 3Flitspopper 3

 

Wat hoop je dat mensen denken of voelen wanneer ze je werk zien?

Ik hoop dat mensen blij worden als ze mijn werk zien. Een oprechte emotie vind ik belangrijk. Soms zit er een speciaal verhaal achter mijn werk. Bijvoorbeeld bij mijn werk ‘Awareness’. Met dit werk probeer ik het gevoel over te brengen van heel diep in de zee zijn en het wandelen op de maan. In beide gevallen kijk je tegen een oneindige leegte aan en is het doodstil. Je hoort alleen je eigen hartslag en gedachten, hierdoor word je heel erg bewust van jezelf.

 

Hoe beschrijf je een typische dag in de studio?

Mijn dagen zijn eigenlijk zeer afwisselend. Ik ben veel aan het reizen voor internationale beurzen. Op de momenten dat ik niet in het buitenland zit werk ik in mijn atelier in Zaandam waar ik mezelf opsluit met muziek om nieuwe werken te creëren. Ook komen er regelmatig mensen langs om mijn werk in het echt te zien. Er zijn ook dagen waarin ik samen met mijn man Mark en Blijde, mijn Social Media assistent, ga zitten en plannen maak voor de aankomende periode. Het brainstormen met z’n 3en en het werken in een atelier middenin een Maakgemeenschap, met veel creatieve mensen, zorgt voor veel inspiratie en nieuwe samenwerkingen.

 

 Insert TitleCorine In The Studio

 

Welke dingen op het gebied van kunst en cultuur inspireren je het meest?

Ik heb veel verschillende inspiratiebronnen waarvan de natuur de voornaamste is. Om specifiek te zijn gesteente. Ik vind het ontzettend intrigerend hoe materialen, vormen en kleuren kunnen ontstaan door elementen in de natuur. Deze invloeden en gebeurtenissen zijn als het ware vereeuwigd in gesteente. Muziek speelt ook een grote rol. Net zoals bij kunst brengt muziek ook een bepaalde emotie en gevoel naar boven. Dit gevoel krijg ik vooral als ik naar Bonobo, Cinematic Orchestra en Rhye luister. Natuurlijk word ik ook geïnspireerd door andere kunstenaars. Vooral door de hedendaagse kunstenaars, de manier waarop ze zich weten te profileren in deze maatschappij. Bijvoorbeeld de Italiaanse kunstenaar: Federico Clapis. Hij maakt onwijs mooie sculpturen waarin hij laat zien wat de huidige maatschappij beweegt en dat zet je aan het denken. Als je dat op zo’n manier bij iemand kan opwekken heb ik daar enorm veel bewondering voor.

 

Wat is het mooiste moment in je carrière tot nu toe?

Er zijn eigenlijk veel verschillende momenten. Het zit hem niet alleen in de grotere prestaties maar ook in de kleine dingen. Een grote mijlpaal was dat mijn werk te zien was op een belangrijke beurs in New York. Maar ook bepaalde ervaringen die mensen hebben bij het zien van mijn werk. Bijvoorbeeld Claire Vos, een designer die ik enorm bewonder. Ik heb haar uiteindelijk ontmoet en naderhand heeft zij een foto van mijn werk gepost op haar instagram account met de woorden: ‘Één van de mooiste werken op de beurs!’. Op zo’n moment krijg ik echt een euforisch gevoel.

 

Awareness 

 

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen van iemand?

Het beste advies wat ik ooit heb gekregen is dat ik in mezelf moest blijven geloven en vertrouwen moest hebben in mijn eigen kwaliteiten. Blijf dicht bij jezelf, zo creëer je de mooiste dingen. Ik kan blijven vernieuwen zolang ik mij niet te veel aantrek van de negatieve reacties van andere mensen.

 

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens de Affordable Art Fair Dutch Edition?

Ik kijk sowieso enorm uit naar de beurs in het algemeen gezien de huidige omstandigheden. Als straks de Affordable Art Fair Dutch Edition plaatsvindt eind oktober dan betekent dat, dat het weer beter gaat met de wereld. Ik zie de vaste galeries van de Affordable Art Fair echt als één grote internationale familie. Ik heb nu in meerdere landen op de beurs gestaan waardoor je elke keer weer bekenden tegenkomt. Ook is het heel leuk om nieuw werk van elkaar te kunnen zien en verhalen uit te wisselen. De galeries onderling delen ook veel kennis met elkaar en hebben wederzijds respect. En wat ik leuk vind is op het moment dat ik een succesvolle beurs heb gehad, ik altijd probeer om iets terug te kopen van een ander. Ik kijk dan juist naar jonge beginnende kunstenaars om die extra te steunen. Vooral omdat ik dit in mijn beginperiode zelf ook heb meegemaakt vind ik het mooi om dat op deze manier weer terug te kunnen geven. Ook kijk ik natuurlijk enorm uit naar alle reacties op het campagne beeld van dit jaar!

 

Heel veel dank aan Corine voor het delen van haar inspiratie en verhaal. Kom naar de Affordable Art Fair Dutch Edition (29 oktober – 1 november, de Kromhouthal) om haar werk in het echt te bewonderen. Zet de data alvast in je agenda en koop een kaartje via de link hieronder.

 

 

 

 

Your Shopping Bag

(0) items in your bag

You have no items in your shopping cart.

1 item added to bag