WE NOW OFFER FREE WORLDWIDE RETURNS! Click here for more information more info

Fair tickets

Buy tickets Ticket options
America
 
Affordable Art Fair
Fairs - 07 October 2020

Ontmoet Kunstenares: Leonie Schneider

 

Wij zijn verheugd om Leonie Schneider te introduceren, een jonge getalenteerde kunstenares, vertegenwoordigd door Rademakers Gallery.

Leonie werd dit jaar genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Haar passie om verhalen te vertellen, vormt de kern van haar levendige en geraffineerde composities. Voorafgaand aan de Affordable Art Fair Dutch Edition spraken wij met Leonie om meer te weten te komen over haar achtergrond, haar dagelijks leven en haar inspiratiebron.

ONTMOET DE KUNSTENARES LEONIE SCHNEIDER

 

Kun je ons vertellen hoe je carrière als kunstenares begon?

Na de middelbare school heb ik een half jaar in New York gewoond. Ik heb mijzelf compleet ondergedompeld in de levendige kunstscene van deze stad. Hierdoor werd mijn interesse voor kunst nog groter; ik wilde gewoon deel uitmaken van deze wereld. Toen ik terugkwam uit New York heb ik mijzelf ingeschreven bij verschillende kunstacademies, zelfs voor enkele acteercursussen. Toen ik werd aangenomen op de Koninklijke Academie in Den Haag was het duidelijk dat ‘Beeldende Kunst’ voor mij de juiste weg was.

Tijdens mijn tijd daar heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende benaderingen voor het maken van kunst te ontdekken. Ik had in die tijd in het bijzonder veel passie voor beeldhouwkunst en metaalbewerkingstechnieken. Pas nadat ik mijn studie had afgerond, vond ik mijn weg terug naar de schilderkunst en, om precies te zijn, het vertellen van verhalen door middel van schilderen. Karakter en verhaal hebben mij altijd gefascineerd en vormden de kern van mijn werk, ongeacht het medium waarmee ik aan de slag ga.

 

Leonie Schneider, Scout & AngusLeonie Schneider, Demi & Percy

 

Hoe beschrijf je een typische dag in de studio?

Mijn studio ligt op twee minuten loopafstand van mijn huis dus ik heb geen excuus om niet te gaan! Als ik eenmaal in mijn studio ben, sluit ik de deur en is er totaal geen afleiding meer. Ik ga vaak pas zeven uur later weer terug wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Ik werk meestal aan één kunstwerk tegelijk. Mijn allereerste stap is het mengen van kleuren; soms met natuurlijk pigment en soms met acryl. Op dat moment zit ik al in mijn verhaal en de vormen van het complete verhaal ontwikkelen zich terwijl ik aan het schilderen ben. Ik maak meestal een kleine schets voordat ik begin met een nieuw kunstwerk, maar het grootste deel van het verhaal vormt zich echt pas op het canvas zelf.

 

Welke kunstenaar heeft de grootste invloed op jou en waarom?

Grayson Perry is beslist een kunstenaar wiens werk ik bewonder, maar om heel eerlijk te zijn word ik vooral geïnspireerd door mijn leeftijdsgenoten - de schilders en beeldhouwers met wie ik naar school ging.

Ik ben altijd op zoek naar geweldige verhalen in de kunst en de scriptie van het kunstenaarsduo en mede-afgestudeerden van de Koninklijke Academie, Sander Breure & Witte van Hulzen, was er zeker één die mij enorm heeft geïnspireerd. Het was zo’n boeiend en theatraal verhaal.

 

Wat is het hoogtepunt van je carrière tot nu toe?

Ik maak onderdeel uit van de tentoonstelling van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst die op 8 oktober wordt geopend, dit is absoluut het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe! Een ander hoogtepunt was de expositie van mijn scriptie in het Kranenburgh Museum en eigenlijk is mijn werk nog nooit eerder getoond op een kunstbeurs, dus de Affordable Art Fair Amsterdam Dutch Edition wordt hopelijk mijn volgende mijlpaal!

 

Wat zijn volgens jou de leukste en de meest uitdagende aspecten van het zijn van een jonge kunstenaar vandaag de dag?

Leonie Schneider, Demis is driving, 2020

Het leukste aspect is dat mijn werk een veel groter publiek krijgt nu ik word vertegenwoordigd door Rademakers Gallery. Ik heb heel veel positieve feedback gekregen van de huidige tentoonstelling die te zien is in de galerie, wat natuurlijk geweldig is.

Doordat ik ineens aan zo’n groot publiek word blootgesteld, voel ik wel de druk om nieuw werk te maken. Maar ik geniet altijd van mijn tijd in de studio, dit motiveert mij enorm. Ik zou ook nooit overhaast te werk gaan met mijn kunstwerken. Ik neem mijn tijd voor elk onderdeel van mijn werk; uiteraard het schilderen zelf, maar ook bijvoorbeeld het maken van de lijsten en het uitrekken van het canvas zijn belangrijk voor mij. Ik zal nooit een compromis sluiten met betrekking tot één van deze aspecten.

Een nieuwe uitdaging is het maken van kunstwerken op kleinere schaal, hetgeen ik heb gedaan voor de aankomende Affordable Art Fair. Normaal gesproken is mijn werk meestal vrij groot met zeer veel details, maar dit is zeker een mooie uitdaging voor mij.

 

Waar kijk je het meest naar uit tijdens de Affordable Art Fair Amsterdam Dutch Edition?

Aangezien dit mijn eerste kunstbeurs ooit is, vind ik het gewoon heel spannend om deze herfst mijn kunstwerken te kunnen laten zien in de Kromhouthal.

Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en over mijn werk te vertellen. Ik vind het ook geweldig dat deze beurs een platform is voor opkomende kunstenaars en nieuwe verzamelaars.

  

Heel veel dank aan Leonie voor het delen van haar inspiratie en verhaal. Kom naar de Affordable Art Fair Dutch Edition (29 oktober – 1 november, de Kromhouthal) om haar werk in het echt te bewonderen. Zet de data alvast in je agenda en koop een kaartje via de link hieronder.

 

 

 

 

Main Image:
Leonie Schneider , Frida’s TV Time, 2020, Unbleached cotton, acrylic paint, fabric dye, 137 x 180cm, Rademakers Gallery.

Featured art from first to last:
Leonie Schneider , Scout & Angus, 2020, Painting, 100 x 70cm, 3000, Rademakers Gallery.
Leonie Schneider, Demi & Percy, 2020, Painting, 80 x 80cm, 3000, Rademakers Gallery.
Leonie Schneider , Demis is driving, 2020, Painting, 180 x 140cm, 4000€, Rademakers Gallery.

 

Your Shopping Bag

(0) items in your bag

You have no items in your shopping cart.

1 item added to bag