WE NOW OFFER FREE WORLDWIDE RETURNS! Click here for more information more info

Fair tickets

Buy tickets Ticket options
America
 
Affordable Art Fair
Redefining Luxury - 24 September 2020

Monique des Bouvrie on art and luxury

 

Monique des BouvriesGeïnspireerd door het recente artikel van Michelle Ogundehin over ‘Redefining Luxury’, voorafgaand aan de aanstaande Affordable Art Fair Dutch Edition (28 oktober - 1 november 2020, de Kromhouthal), hebben we de gerenommeerde interieurontwerpster Monique des Bouvrie gesproken over haar interieuradvies, kunstcollectie en wat zij als luxe beschouwt.

Monique heeft nauwelijks introductie nodig, met haar kenmerkende interieurstijl, gedreven door haar liefde voor "kleur en gekke dingen", waardoor ze niet alleen beroemd is in Nederland maar ook daarbuiten. Monique werkt al vele jaren samen met haar partner en interieurarchitect Jan des Bouvrie, en is gevestigd in hun ontwerpstudio net buiten Amsterdam, waar ze een op maat gemaakt interieur creëren, afgestemd op de behoeften van hun klanten. Lees hier verder voor meer.

 

MONIQUE DES BOUVRIE OVER KUNST EN LUXE

 

Hoe zou u luxe definiëren?

Monique ds BouvrieMensen denken vaak aan spullen als ze aan luxe denken maar ik niet. Luxe is voor mij dat ik mijn eigen keuzes mag maken. Dingen doen die mij gelukkig maken en waar ik 100% achter sta. En natuurlijk dat ik mijn creativiteit kwijt kan.

 

Denkt u dat het idee van luxe de afgelopen jaren is veranderd? Of misschien zelfs de afgelopen maanden vanwege de pandemie?

Ja, dat denk ik wel, de vrije keuzes zijn minder geworden. Iedereen is toch meer op huis aangewezen. Mensen gaan nu meer rondkijken en willen graag wat veranderen en dan komen ze bij mij terecht bijvoorbeeld. Mensen kijken nu meer met hun gevoel en willen hierdoor graag hun interieur omgooien.

 

Waarom is het belangrijk om thuis een persoonlijk toevluchtsoord (personal sanctuary) te creëren?

Je wilt een veilige haven creëren om toch nog meer het thuis gevoel te kunnen hebben. Je eigen huis is je meest veilige plek.

 

Monique des Bouvrie 

 

Waar is uw persoonlijk toevluchtsoord (personal sanctuary)?

Ik heb een huis in Frankrijk waar ik elke maand kom, dit is mijn veilige plek. Ik kan hier ook meer buiten zijn. Gelukkig kan ik mijn werk overal mee naartoe nemen. Ik heb ook hier veel kunst in huis staan. Er is niet één witte muur, op elke muur hangt wel een kunstwerk. Allemaal verschillende type kunst. Wel modern, ik houd heel erg van hedendaagse kunst en minder van oude meesters. Ik merk zelf dat ik mij heel erg focus op jonge kunstenaars en op zoek ben naar nieuwe talenten. Je ziet nu zowel mixed media, als schilderkunst terugkomen. Prachtig!

 

 Monique des Bouvrie

 

Wat zijn uw beste tips voor wat betreft de combinatie kunst en interieur?

Monique des BouvrieInterieur en kunst is natuurlijk heel erg persoonlijk. Kunst koop je met je gevoel, met je ziel.

 

Kunt u iets vertellen over het eerste kunstwerk dat u ooit heeft gekocht? Hoe is uw smaak in kunst en het verzamelen van kunst ontwikkeld in de loop der jaren?

Het mooie is dat ik dat altijd samen met mijn man heb gedaan. Hij verzamelde al kunst en jaren geleden heeft hij mij geleerd te kijken, hij heeft mij mijn eigen smaak laten ontwikkelen. Wij kopen samen kunst in. Ik weet niet meer wat het eerste kunstwerk is maar mijn smaak is zeker geëvolueerd in de loop der jaren. Je blijft altijd op een andere manier kijken naar iets.

 

Met de naderende Dutch Edition van de Affordable Art Fair in oktober, welk advies zou u geven aan bezoekers van de beurs die voor het eerst kunst willen kopen?

Wij lopen altijd los van elkaar een rondje over een kunstbeurs. Als wij bij terugkomst allebei hetzelfde kunstwerk hebben gezien wat bij ons alle twee naar binnenkwam, dan koop je zo’n kunstwerk. Je moet niet denken dat het boven de bank moet staan. Het moet blijven hangen. Als je er een bepaalde emotie bij krijgt dan is het goed.

 

 Affordable Art Fair Dutch Edition

 

Wanneer had u beiden een echt WOW-moment op een beurs?

Dit hadden wij met een foto object van de Russische art fotograaf, Oleg Dou, het was een foto van een babyhoofd. Die ogen bleven mij aankijken, dat was voor mij echt een wow-moment. Dat moeten mensen ook hebben als ze een kunstwerk zien. Het moet je raken, het moet wat met je doen. Het mag je zelfs kippenvel geven. Je moet je gevoel ook laten spreken en niet alleen kijken met je ogen.

 

Kom langs op de Affordable Art Fair Dutch Edition (28 oktober – 1 november 2020, de Kromhouthal) om je eigen WOW-moment te ervaren. Klik op onderstaande link om een ticket te kopen!

 

 

 

Hoofdafbeelding:
Een voorbeeld van een interieurstijl van Monique des Bouvrie.

Afbeeldingen interview van boven naar onder:
Monique des Bouvrie, , met dank aan de ontwerpster.
Verschillende voorbeelden van de interieurstijlen van Monique des Bouvrie.
Affordable Art Fair Dutch Edition, 28 oktober – 1 november 2020 in de Kromhouthal.

 

Your Shopping Bag

(0) items in your bag

You have no items in your shopping cart.

1 item added to bag